معاون تربیت و آموزش نیروی دریایی ارتش به تشریح مأموریت ناوگروه ۸۶ معروف به کد ۳۶۰ پرداخت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، امیر دریادار دوم فرامرز نصری معاون تربیت و آموزش نیروی دریایی ارتش در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه امروز که در مسجد جامع این شهر برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از حضور در کردستان؛ موفقیت ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش را اتفاق مثبت و بزرگ توصیف کرد و اظهار داشت: این ناوگروه برای نخستین بار مأموریت با عنوان کد 360 درجه، مأموریت دور تا دور زمین را به خوبی پشت سر گذاشت.
وی طول مأموریت ناوگروه 86 را 8 ماه ذکر کرد و افزود: این مأموریت از بندرعباس آغاز و سپس به سمت شرق، بندر بمبئی هند، بندر جاکارتا پایتخت اندونزی، اقیانوس آرام، سواحل قاره آمریکا و آفریقای جنوبی را پشت سر گذاشتیم. در این سفر از تنگه راهبردی "ماژلان" در پایین آمریکای جنوبی حرکت کردیم.
معاون تربیت و آموزش نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه تنگه "ماژلان" برای نخستین بار توسط شناورهای ایرانی طی شد، تصریح کرد: در این مأموریت با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی و ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه ماکاسار و دریای سلبس، برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشتیم و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریکا حرکت کردیم.
وی ادامه داد: سپس با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شدیم و با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتا در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری کرد. ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر کیپتاون آفریقای جنوبی پهلوگیری کرد و در این شهر نیز چند روزی توقف و پس از آن طی یک دریانوردی حدودا 40 روزه، در بندر صلاله عمان پهلوگیری کرد.
نصری با بیان اینکه ناگروه 86 پیمودن 65 هزار کیلومتر در ماموریت سفر به دور دنیا از بخش عمده اقیانوس اطلس عبور کرد، گفت: قطعاً آمادگیهای فنی و دانشی و روحی و روانی پرسنل در کسب این موفقیت تأثیرگذار بود چرا که در دریایی متلاطم و پر از سختی عبور کردیم. پشت پرده این موفقیت قطعاً خانوادههایی بودند که ما را حمایت کردند.
وی با ذکر اینکه موفقیت ناوگروه 86 اقتدار ملی، دانشی و تخصصی ارتش را به دنیا نشان داد، خاطر نشان کرد: ناوشکن دنا ساخت داخل جمهوری اسلامی است. میانگین سنی پرسنل این کشتی 30 سال و از 29 استان کشور بود که دو نفر از این نیروها از جوانان این دیار بودند که این افتخار را رقم زدند.
معاون نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه موفقیت ناوگروه 86 پایان راه نیست بلکه آغاز برای موفقیتهای بزرگتر است، عنوان کرد: تاریخ پر افتخار کشور عزیزمان نشان داده که تاکنون چندین بار نیروی دریایی ارتش رشد و موفقیتهای متعددی کسب کرده و اکنون شروع دیگری است.
وی توجه به دریا و حوزه اقتصادی و امنیتی را مقولههای بسیار مهم در اقتدار یک کشور عنوان کرد و ابراز داشت: متأسفانه آنچنان که باید و شاید تاکنون نتوانستهایم به حد قابل قبول از دریا و مؤلفه قدرت دریایی استفاده کنیم چراکه توجه دولتمردان در طول تاریخ به سمت دریا نبوده بلکه مرکز کشور و استراتژیهای ضروری بوده است اما اکنون خوشبختانه به سمت توسعه دریامحور حرکت میکنیم.
معاون تربیت و آموزش نیروی دریایی ارتش افزود: خوشبختانه سیاستهای جدید ابلاغی به سمت توسعه محور دریا پایه است که یقیناً اتفاقات خاصی خواهد افتاد. یقینا اگر تمام ملت ایران به صورت یکپارچه قدرتشان را به سمت دریا برده و دولتمردان نیز در دریار سرمایهگذاری کنند، پیشرفت کشور به دنبال خواهد داشت.
وی با ابراز خرسندی از اینکه منابع دریایی و پروتئینی، گاز و هر آنچه که برای پیشرفت کشور لازم است، در دریا وجود دارد، گفت: موقعیت کشور ایران یک موقعیت ژئوپلیتیکی خدادادی به دست ما رسیده و در شمال و جنوب دارای مرزهای طولانی هستیم، در مجموع بیش از 3 هزار کیلومتر مرز دریایی داریم که باید به آن توجه کنیم.
نصری با بیان اینکه مسئولیت فرماندهی نیروی دریایی ارتش به امیر دریادار ایرانی از جوانان همین سنندج سپرده شده است، افزود: این فرمانده دلاور به شدت تقویت قدرت ایرانی تمرکز کرده است؛ نیروی دریایی تنها نظامی و امنیتی نیست و تفاوت مأموریتهای ما با سایر نیروهای نظامی در این است که مرز نداریم و هر آنچه که پهنه آبی دریا وجود داشته باشد، میتوانیم عبور کنیم.
وی با بیان اینکه تأمین امنیت دریا تنها وظیفه نیروی دریایی نیست چراکه در مأموریتها جنبه دیپلماسی نیز دارد؛ به طوریکه در مأموریتها ارتباط نیز برقرار کرده و همین مأموریت ناوگروه 86 با یکصدوبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل همزمان شد. برای کسب این موفقیتها نیاز به دانش فنی و دانش ساخت و هدایت کشتی داریم.
معاون نیروی دریایی ارتش ابراز داشت: نیروهای تحت تعلیم و تربیت این مجموعه به روز و همواره دنبال رشد و ارتقای جایگاه آنان هستیم تا همواره بتوانند از اقتدار و پرچم جمهوری اسلامی در سراسر دنیا دفاع کنند، کما اینکه شرایط ژئوپلیتیکی خدادادی دریا وجود داشته و تنها نیازمند حمایت و توجه بیشتر هستیم.
وی اذعان کرد: با موفقیت ناوگروه 86 "ما میتوانیم را به توانستیم" تبدیل کردیم. فرمانده نیروی دریایی روسیه هفته گذشته در ایران حضور داشت و میگفت کاری که شما انجام دادید در حد یک ابرقدرت بود چرا که هر کسی توانایی انجام چنین موفقیت بزرگی را ندارد. ناوشکن دنا تمام ایرانی بوده و قابل اثبات است.
معاون تربیت و آموزش نیروی دریایی ارتش اعلام کرد: هماکنون نیز در حال ساخت ناوشکن دریایی و زیردریایی هستیم و در روند ساخت هیچ نیازی بیگانگان نداریم و کاملاً توسط وزارت دفاع و شرکتهای دانش بنیان و جوانان توانمند این مملکت ساخته میشود که باعث مباهات و افتخار است، این در حالی است که هر کشوری قادر به انجام چنین کاری نیست و به تعداد انگشتان دست هم نمیرسد.
امیر دریادار دوم فرامرز نصری نیز از جوانان سنندجی است که مسئولیت این حوزه خطیر را بر عهده دارد.
انتهای پیام/481/